mertens-architecten

79 Woningen – Edegem

Ligging: 

Edegem

Jaar: 

in uitvoering

Bouwen van 79 woningen.
Het project maakt deel uit van een nieuwe verkaveling ten westen van het centrum van Edegem, gelegen tussen de Ter Borchtlaan en de Drie Eikenstraat. Deze verkaveling omvat zowel appartementen als woningen.
Van de 99 voorziene woningen worden er 79 kavels door Mertens Architecten uitgewerkt, 10 kavels worden ontwikkeld door de Ideale Woning en de overige 10 kavels worden individueel verkocht.
Het project omvat een verscheidenheid aan gekoppelde (half-open en gesloten) woningen, langsheen het park en de groene straat. Er worden verschillende typologieën ontwikkeld, die telkens maximaal inspelen op de specifieke eigenschappen van de kavels: de ligging, oriëntatie en hun respectievelijke uitzichten op de omgeving. Er is parkeergelegenheid voorzien, zonder dat deze afbreuk doet aan het groene karakter van de woonwijk.
Het project gaat uit van een moderne architectuur, die focust op kwaliteitsvol wonen met veel aandacht voor licht en lucht. De voorziene verscheidenheid en flexibiliteit aan typologieën zal een divers publiek aanspreken, waardoor alle troeven aanwezig zijn om deze plek tot een aangename en levendige wijk te doen uitgroeien.

Gerelateerde projecten

WONING D.S. – SCHILDE

WONING I.D. – KAPELLEN

Woning T. – Kalmthout